Soms bent je simpelweg verplicht het energielabel op te hangen, soms wil je duurzaamheid aanjagen door je label zichtbaar te maken, soms allebei. MoveNext helpt je verder met de energielabeltegel.
Publiek toegankelijke gebouwen
Het energielabel moet zichtbaar worden opgehangen, bijvoorbeeld bij de de ingang, wanneer gebouwen publiek toegankelijke delen van 250 m2 bevatten en er voor deze gebouwen een energielabel is afgegeven. Bij winkels kan het label bijvoorbeeld bij de ingang van het gebouw hangen, bij gebouwen met een baliefunctie naast receptie. Het gaat hier om gebouwen die vaker dan incidenteel bezocht worden. (bron: RVO)
Kansen voor gemeenten
De verduurzaming van de vastgoedvoorraad is komende jaren een grote uitdaging voor gemeenten, woningcorporaties en kantoren. Een beter energielabel voor een pand bespaart al gauw honderden kilo's CO² per jaar. Toch zijn veel consumenten en bedrijven niet bekend met de mogelijkheden, betekenis en verplichting van een energielabel.
Voor gemeenten ligt hier een belangrijke rol, door de energielabeltegel uit te delen aan organisaties en particulieren wordt duurzaamheid zichtbaar in de omgeving en verduurzaming aangejaagd. Interesse? Bestel per tegel of neem voor grotere hoeveelheden contact met ons op.
Soorten publieke gebouwen
Gemeentehuizen
Kantoren
Theaters
Bioscopen
Bibliotheken
Musea
Sporthallen
Clubgebouwen
Winkels
Supermarkten
Koffie geeft je minder energie
Ja echt, het kan. De energielabeltegels zijn een aanleiding voor een gesprek. Hoe duurzaam is ons kantoor eigenlijk? Is verduurzamen van een monument echt zo lastig? Moet ik thuis ook eens kijken naar zonnepanelen of isolatie? Het zijn allemaal vragen die de energielabeltegel opwekken bij de koffieautomaat. Zo bereikt een zichtbaar label veel meer dan enkel trots op de duurzaamheid van het gebouw. Koffie minderen kan altijd nog, de automaat is nu de plek waar energie minderen start.