Wat zijn openbare gebouwen?

Je bezoekt de informatiepagina over openbare gebouwen. Benieuwd wat we verder doen? Klik hier

Openbare ruimte of publieke ruimte is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is. Het is een fysieke plaats waar een groot deel van het publieke leven zich afspeelt.
De meeste openbare ruimtes bevinden zich in de open lucht, maar ook vrij toegankelijke overheidsgebouwen, publieke instellingen, winkels en theaters kunnen tot de openbare ruimte worden gerekend.

Je begrijpt de voorbeeldfunctie van openbare gebouwen. Het zijn gebouwen die door hun aard veelvuldig door publiek worden bezocht, en een grote mate van zichtbaarheid genieten. Daarom is het voor deze gebouwen vrijwel altijd verplicht om over een energielabel voor het gebouw te beschikken en deze ook zichtbaar op te hangen (Bron: RVO). Het is juist hierom dat wij deze bedrijven willen voorzien van duurzaam advies. Hoe meer mensen bewust zijn van het gemak waarmee verduurzaamd kan worden, hoe meer mensen zullen verduurzamen.

Dit is hoe wij naar duurzaam advies voor openbare gebouwen kijken. Benieuwd wat MoveNext voor de duurzaamheid van jouw gebouw of organisatie kan betekenen? Stel je vraag hier. Of bekijk onze dienstenwerkgebieden of eerdere projecten