• energielabel keuring kantoor

Energiekeuring: wat is nodig voor energielabel A, B of C?

Soms weet u (nog) niet wat uw huidige label is, maar wel wat u moet hebben. Met de energiekeuring bepalen we het huidige energielabel én de maatregelen die nodig zijn om te komen tot bijvoorbeeld een C- of A-label. Zo komen we tot de kortste route naar het label dat u wenst te hebben. Bijvoorbeeld om te voldoen aan de energielabel C-verplichting voor kantoren in 2023.

U ontvangt een volledig overzicht met de meest geschikte maatregelen voor uw pand. Is bijvoorbeeld het dak isoleren al genoeg of moet er meer dan dat gebeuren? Zowel de impact op het label wordt onderzocht als de terugverdientijd en de uitvoerbaarheid. Natuurlijk bespreken we de beste vervolgstappen even door en weet u daarmee precies hoe u verder moet.


Het werkt eenvoudig:

1. opname energieprestatie bestaande situatie
2. berekening verschillende mogelijkheden om te verduurzamen
3. conclusies wat is nodig voor een A, een B of een C-label

Een gecertificeerd energieadviseur komt langs en neemt van het gebouw de 'thermische schil' op en de installaties. Volgens de NTA 8800 norm (vanaf 2021) berekenen we de energieprestatie. Daaruit komt een 'pro forma energielabel'.

Vervolgens gaan we berekenen met welke maatregelen u het label kunt verbeteren. Denk aan aanvullende isolatie van bijvoorbeeld vloer of de buitenkant. Maar ook aan het effect van zonnepanelen, ledverlichting of een warmtepomp.

Met de maatregelen kunt u zien wat het effect is op het label en wat voldoende is voor een C, een B of een A label. We formuleren dat zo, dat u bij uw bestaande leveranciers kunt checken of zij dat voor u kunnen doen.