• Toegang SSH en SFTP

Toegang SSH en SFTP

Op 29 augustus hebben we een verandering gemaakt in de toegang en beschikbaarheid van SSH en SFTP voor hostingklanten. Deze diensten zijn vanaf heden niet meer voor iedereen toegankelijk. Ze zijn nu beschikbaar na aanmaken van een zogenaamde uitzonderingsregel (plaatsing in de whitelist van de server). Staat jouw ip adres niet op deze whitelist, heb je dus geen toegang meer via SSH of SFTP. Reguliere FTP is wel gewoon werkzaam en beschikbaar...


 

Wil je toegang tot jouw hostingpakket via SSH of SFTP? Ga dan naar de website watismijnip.nl en stuur ons jouw ip adres, domeinnaam en het verzoek om toegang tot SSH/SFTP naar info@movenext.nl! 

Voorheen hanteerden we een omgekeerd model (iedereen heeft toegang, tenzij). We merkten echter dat de inspanningen om eea veilig en beschikbaar te houden in het afgelopen jaar dusdanig veel groter geworden zijn dat het een last op de omgeving met zich mee bracht die niet meer te verantwoorden is/was. Om te zorgen voor een stabiele en veilige omgeving hebben we deze aanpassing gemaakt.