• Verbeteringen web15; Update 14:40 uur: herstarten van het mailprogramma/ apparaat

Verbeteringen web15; Update 14:40 uur: herstarten van het mailprogramma/ apparaat

Vanochtend wordt de server web15.movenext.nl voorzien van een update. We voeren deze update uit om onze diensten beter en veiliger te maken. Allerlei componenten op de server worden stapsgewijs geupdate, waaronder ook de web- en mailservice. ...Het zou kunnen dat je diensten gedurende deze ochtend enige tijd verminderd bereikbaar zijn. We doen er natuurlijk alles aan om eventuele onderbrekingen zo kort mogelijk te houden.  

Naar verwachting zal rond 13:00u de laatste hand gelegd worden aan het onderhoud. In de tussentijd houden we je op deze pagina op de hoogte van de voortgang. In een enkel geval moet na afloop van de update je mailprogramma en/of apparaat opnieuw opgestart worden voordat een en ander weer goed werkt. Lukt dit niet, stuur dan een screenshot van de foutmelding naar info@movenext.nl.

Update 9:30u: SSH verbindingen met de server zijn tijdelijk niet mogelijk om ervoor te zorgen dat het onderhoud zo snel mogelijk verloopt.

Update 10:00u: Momenteel wordt er gewerkt aan de mailservice. Hierdoor kan het zijn dat je geen verbinding kunt maken met de inkomende óf de uitgaande mailservice. Deze onderbrekingen proberen we zo kort mogelijk te houden, maar kunnen plaatsvinden zolang het onderhoud duurt. 

Update 11:00u: Het onderhoud vordert gestaag: de huidige fase van het onderhoud is op dit moment voor ongeveer 75% afgerond. Verbindingen met mailprogramma's als Outlook, Apple Mail, Thunderbird e.d. werken op dit moment niet. Gebruik voor nu de webmail, deze dienst proberen we zoveel mogelijk beschikbaar te houden. Zodra het onderhoud afgerond is werken mailprogramma's weer zoals gebruikelijk.

Update 11:30u: Het onderhoud aan de server wordt op dit moment afgerond, de server is daarom tijdelijk niet bereikbaar. 

Update 11:45u: Het onderhoud aan de server is voor het grootste gedeelte afgerond en de dienstverlening wordt stapsgewijs weer beschikbaar gemaakt. Dit kost naar verwachting 15-30 minuten. We volgen het verloop op de voet om ervoor te zorgen dat de diensten stabiel en werkzaam zijn voor alle klanten.

Update 12:25u: Vrijwel alle websites op de server werken weer, datzelfde geldt voor het e-mail verkeer. Op de achtergrond worden nog enkele wijzigingen uitgevoerd ter verbetering van stabiliteit en beschikbaarheid, daardoor werkt eea op dit moment soms langzamer dan gebruikelijk.

Update 14.40: We zijn druk bezig met het afronden van de update van web15.movenext.nl. Het kan zo zijn dat je mails hebt ontvangen in je mailprogramma die je eerder verwijderd had. Je lost dit op doo rje mailprogramma en/ of apparaat opnieuw op te starten. Nadat het mailprogramma en/ of apparaat opnieuw is opgestart zal de inhoud van je mailbox er weer als vanouds uitzien. Zie je na het herstarten nog steeds dezelfde mail? Log dan in op onze webmail, hier kun je eenvoudig de overbodige mails filteren en verwijderen.