• Verhoog privacy en vindbaarheid met een https certificaat

Verhoog privacy en vindbaarheid met een https certificaat

Voor 2016 zijn een aantal veranderingen door Google en één van de grootste daarvan is het omschakelen van je website van een http naar een https protocol.

Met een https maak je gebruik van een versleutelde verbinding die afluisteren tegenhoudt. Dit protocol wordt veelal toegepast bij websites met een inlogscherm, zoals bij banken of een webshop.

Begin dit jaar wil Google een waarschuwing tonen bij elke niet https-site in Chrome. Bij sites zonder http-verbinding toont de browser dan een rood waarschuwingskruis naar de url. De browser wil hiermee het kaf van het koren scheiden door aan te duiden of een site veilig dan wel niet-veilig is. Daarnaast heeft Google aangegeven dat het bij de ranking rekening houdt met het https protocol.

Websites die een veilige verbinding hebben worden meer gewaardeerd en iets hoger geplaatst dan websites zonder https in de zoekresultaten. In de toekomst wordt verwacht dat een beveiligde verbinding steeds een grotere rol gaat spelen. Zowel voor de legitimiteit van de website als de privacy waarborging van jouw bezoekers is een https-site een teken van veiligheid. Voor het activeren van https heb je een SSL certificaat nodig, dit kan je aanschaffen via MoveNext. Wij kunnen dit direct voor jou installeren. Neem bij meerdere domeinen of speciale certificaten contact met ons op via info@movenext.nl of 071 - 524 18 31.