Phishing e-mails over domeinnamen

Vroeger richtten internetcriminelen zich met name op het verkrijgen van bank- en creditcardgegevens: met een bericht waarmee ze zich voordeden als bank probeerden ze uw gegevens buit te maken. Inmiddels heeft iedereen weleens van 'Phishing' gehoord of een phishing mailtje gezien. Sinds kort zijn ook houders van domeinnamen soms doelwit. 

In de afgelopen dagen zijn er verschillende phishing e-mails verstuurd naar houders van domeinnamen. Hierin staat bijvoorbeeld dat uw domein gaat verlopen of geschorst wordt tenzij u op een link klikt.

Deze mails zijn echter niet door ons of door een van onze leveranciers verstuurd! In sommige gevallen benaderen onze leveranciers u wel per e-mail: bijvoorbeeld om uw e-mailadres te verifiëren als u een .com domein heeft, of om u op de hoogte te stellen wanneer de domeinnaam wordt verlengd. Daarom kan het lastig zijn om deze e-mails van elkaar te onderscheiden.

Als u een e-mail krijgt waar u over twijfelt kunt u deze het beste naar ons doorsturen op info@movenext.nl . Wij kunnen dan beoordelen of de mail echt is en of u de instructies in de mail op moet volgen.