• Belangrijke stap in de strijd tegen spam!

Belangrijke stap in de strijd tegen spam!

Van 'Nigerian Scams' tot (over-)enthousiaste nieuwsbrieven, iedereen heeft wel eens last gehad van spam. Spamfilters kunnen gelukkig steeds beter voorkomen dat uw inbox gevuld wordt met ongewenste email. 

Toch blijven er momenten dat berichten met vaak ongewenste en onnavolgbare bedoelingen er doorheen glippen. In de strijd tegen spam biedt MoveNext daarom al haar klanten sinds kort niet alleen standaard een spamfilter voor inkomende email maar ook voor uitgaande mail!.. Wat? Waarom?

In de strijd tegen spam bieden wij onze klanten al jaren automatische mailfiltering voor de inkomende mail aan. Soms is dit niet genoeg, in die situaties bieden we als add-on SpamExperts aan, een geavanceerd spamfilter dat constant wordt geoptimaliseerd.

Naast spam ontvangen kan uitgaande spam (u verstuurt de spam zonder uw medeweten) tot grote problemen leiden. Internetcriminelen liggen constant op de loer en als een computer, email adres of website eenmaal gebruikt wordt om spam te versturen komt deze al snel op een 'blocklist' te staan. Simpel gezegd is dat een lijst met adressen waarvan email verkeer geblokkeerd wordt. Eenmaal op de lijst, zullen ook normale berichten van adressen die op de lijsten staan geweigerd worden, met alle gevolgen van dien.

Helaas zijn ook onze klanten wel eens doelwit van spam pogingen. Zo werden onlangs bijvoorbeeld Wordpress en Joomla websites die niet up-to-date waren aangevallen, met als resultaat dat onze servers op een blocklist werden geplaatst. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben we besloten ook een spamfilter te plaatsen voor onze uitgaande mail.
In het uitzonderlijke geval dat uw uitgaande mail onterecht door ons als spam aangemerkt wordt, verzoeken wij u contact met ons op te nemen om dit op te lossen. Als u op dit moment mailt via smtp.mediadesign.nl profiteert u nog niet van deze extra service, wilt u dit wel dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen.