• Zin & onzin van .amsterdam domeinnamen

Zin & onzin van .amsterdam domeinnamen

De laatste tijd krijgen we regelmatig vragen van klanten over de nieuwe '.amsterdam' domeinnamen. Bij Movenext - media design kunt u uiteraard ook een .amsterdam domeinnaam registreren: de kosten hiervoor bedragen EUR 39,95 per jaar. 

Indien u wilt meedoen aan de landrush periode kost dit eenmalig EUR 99 voor de deelname en jaarlijks EUR 39,95 voor de domeinnaam zelf. Neem hiervoor contact met ons op!

Sinds 27 maart zijn de eerste .amsterdam domeinnamen online gegaan. Het betreft een nieuwe internetextensie waarmee u bijvoorbeeld domeinnamen als www.hotel.amsterdam of www.bakker.amsterdam mogelijk worden. De .amsterdam extensie is een van de 1300 nieuwe internetextensies die wereldwijd worden ingevoerd door ICANN, de organisatie deze extensies beheert.

Vanaf 1 juni j.l. is de zogenaamde 'land rush' periode aangebroken: vanaf dit moment kan iedereen een aanvraag indienen voor een .amsterdam domeinnaam. Deelnemen aan de landrush periode heeft als voordeel dat u vooraan in de rij staat bij het uitdelen van de domeinnamen, waarbij bedrijven en individuen uit Amsterdam bijvoorbeeld wel prioriteit krijgen. De daadwerkelijke toekenning van aanvragen gedaan in de landrush vindt echter pas na 14 augustus plaats. Op 14 augustus eindigt de landrush periode en vanaf dat moment geldt dat de domeinnamen beschikbaar worden voor het grote publiek: toekenning van domeinnamen gebeurt dan op volgorde van binnenkomst ('first come, first served').

Reden om een .amsterdam domeinnaam te registreren kan bijvoorbeeld zijn dat u zich identificeert met Amsterdam, dat uw product of dienst plaatsgebonden is of misschien grijpt u deze mogelijkheid wel aan om uw activiteiten juist te gaan richten op Amsterdam. Wat uw overweging ook is, de introductie geeft de gelegenheid om een originele en nieuwe domeinnaam te kiezen!