Mobiel internet & gebruik: is uw website er klaar voor?

'Mobiel internet steeds belangrijker' is tegenwoordig een veelgehoorde kreet. Feit is dat het gebruik van internet op mobiele telefoons, tablet en andere 'mobiele devices' een ontzettende vlucht heeft genomen in de afgelopen jaren. Hoewel bijna iedereen inmiddels wel zo'n device gebruikt, blijven technologische ontwikkelingen als 4G het gebruik zelf voortdurend veranderen.

KPN maakte tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers (link) bekend dat 4G gebruikers gemiddeld ruim drie(!) keer zoveel data gebruiken als klanten met een 3G abonnement (1040MB vs 310MB per maand)! Een groot verschil wat terug te voeren kan zijn aan het type gebruiker, maar zeker ook aan zijn 'online gedrag'. Of u nu een 4G of 3G gebruiker, of misschien zelfs compleet wars bent van mobiel internet, de trend valt niet te ontkennen.
Het is soms verbazingwekkend hoe succesvolle ondernemers en organisaties simpelweg niet weten dat hun website slecht weergegeven wordt op telefoons en tablets (geen 'responsive' ontwerp), laat staan dat dit hun vindbaarheid in zoekmachines negatief beïnvloedt (link naar andere blok)! Gelukkig bestaan hier tegenwoordig goede oplossingen voor, Snelsite is bijvoorbeeld van de grond af aan al geheel responsive gemaakt en thema's voor bekende pakketten als Joomla en Wordpress zijn in steeds grotere mate ook responsive te verkrijgen.
Heeft u zelf al eens uw website mobiel bekeken?