• Wat houdt de energielabel C verplichting voor kantoren in?

Wat houdt de energielabel C verplichting voor kantoren in?

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland minimaal een energielabel C hebben. Is dit niet het geval, mag u het kantoor vanaf 1 januari dat jaar niet meer gebruiken met deze functie.

Kantoorpanden met een label G t/m D kunnen vaak met een paar eenvoudige ingrepen voldoen aan deze eis. Toch loont het ook naar de lange termijn te kijken. In 2030 wordt verwacht dat de Rijksoverheid deze verplichting opschroeft naar energielabel A. Halve maatregelen kunnen er daardoor voor zorgen dat uw gebouw niet toekomstbestendig is en u over enkele jaren stappen opnieuw moet uitvoeren.


Wat moet ik doen als bedrijf?

Check allereerst of u momenteel een energielabel heeft. Dit kan via de website ep-online.nl. Heeft u nog geen energielabel, of is het energielabel momenteel D of lager? Een energieadviseur van MoveNext kijkt met u mee naar de mogelijkheden in uw pand. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde energieadviseurs voor utiliteitsgebouwen.

Indien uw kantoorpand al een energielabel C of hoger heeft, voldoet u momenteel aan de wettelijke eisen. Ook nu is het verstandig om een blik op de toekomst te houden. Een beter energielabel betekent bijna altijd dat u energiekosten omlaag gaan en het comfort in uw kantoor toeneemt. Bovendien helpt MoveNext u deze verduurzamingen ook zichtbaar te maken naar uw klanten en bezoekers.Welke kantoorpanden vallen onder de verplichting?

De verplichting geldt voor kantoren van 100m2 of groter. Een aantal voorbeelden van kantoren die zijn uitgesloten van de energielabel C verplichting:
  • Kantoren in (rijks)monumenten
  • Kantoren die ten hoogste twee jaar gebruikt worden
  • De grootte van het kantoor is kleiner dan 100m2

Voor meer uitzonderingen, kijk op de website van de RVO.