• Energielabel monumenten

Energielabels

Klik voor een offerte en een afspraak (via Greenwise).

Energielabel woning

MoveNext helpt woningeigenaren graag om snel en zorgvuldig aan een energielabel te komen. Dit kan nodig zijn voor het verkopen van uw huis, een hypotheekkorting of als nulmeting voor verdere verduurzaming. Een deskundige energieadviseur van MoveNext komt langs voor een opname en berekent binnen enkele dagen het energielabel. Het label is publiek inzichtelijk via ep-online.nl en 10 jaar geldig. Laat uw gegevens achter voor een prijsopgave voor een energielabel.

Voor rijksmonumenten, provinciale en gemeentelijke monumenten is een energielabel niet verplicht. Toch heeft het nut om te kijken naar verduurzamingen in uw monument. Men onderschat vaak hoeveel energiebesparende maatregelen mogen in een momnumentaal pand. Zo kan je in sommige gemeenten onder bepaalde voorwaarden zonnepanelen op een monumentaal dak plaatsen. En het warmteverlies via ramen halveert door plaatsing van vaak toegestaande voorzetramen. Onze energieadviseurs hebben uitgebreide ervaring met historische panden. MoveNext werkt als DuMo-adviseur samen met het Restauratiefonds. U kunt daarom wellicht aanspraak maken op een vergoeding voor het verduurzamingsadvies. Vraag een maatwerkadvies aan.

Energielabel kerken

Kerken of andere gebouwen met religieuze activiteiten zijn ook uitgezonderd van een energielabelplicht. Deze vrijstelling heeft te maken met het berperkte gebruik in de week. Toch zijn ook in deze gebouwen veel mogelijkheden voor energiebesparing. Zo worden door de weeks veel ruimten toch verwarmd voor bijeenkomsten of op 16 graden gehouden ten behoeve van het onderhoud. MoveNext heeft een uitgebreid netwerk binnen kerkgemeenschappen.
BIj monumenten denken wij aan:
Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, provinciale monumenten, erfgoed, erfgoedhuis, beschermd stadsgezicht, dorpsgezicht, bouwwerken wederopbouw periode, kasteel, museum, landhuis, buiten, cultureel erfgoed, argrarisch erfgoed, industrieel erfgoed, buitenplaats, landgoed, kantoorvilla etcetera