• EML informatieplicht

EML analyse: RVO verplichting voor grootgebruikers

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft voor 19 sectoren Erkende Maatregelenlijsten (EML) gemaakt van energiebesparende maatregelen. Het invullen is - zoals bij meer van de RVO - nog niet zo eenvoudig. We helpen u verder met het invullen en opnemen van de maatregelen die al zijn gerealiseerd, nog moeten en die niet van toepassing zijn. Vanaf 1 juli 2019 is het invullen en aanmelden verplicht. Nog niet gedaan? Geen probleem, we helpen u nu verder.


Wat is de Erkende Maatregelenlijst (EML)?


De Erkende Maatregelenlijst voor energiebesparing (EML) is een door de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ontwikkelde methode voor 19 verschillende sectoren om de energiebesparende maatregelen te toetsen. Samen met een van onze adviseurs lopen we de lijsten op locatie door en melden wij deze aan bij de RVO.
Het is belangrijk dat het doorlopen van de maatregelen zorgvuldig gebeurt. Zo voldoe je volledig aan de informatieplicht en weet je voor de komende jaren precies weet wat je te wachten staat op het gebied van duurzaamheid.


Wat is de informatieplicht energiebesparing?


Verbruikt jouw bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektricititeit of 25.000 m³ aardgas? Dan bent je verplicht vanuit de wet milieubeheer-inrichting energiebesparingde maatregelen uit te voeren die een terugverdientijd van vijf jaar of minder hebben. Deze verplichting noemen we de energiebesparingsplicht.
Vanaf 1 juli 2019 geldt er ook een informatieplicht energiebesparing. Dit houdt in dat elk bedrijf of instelling per 1 juli vorig jaar melding moet maken welke energiebesparingsmaatregelen zij heeft uitgevoerd of nog gaat uitvoeren. Heb je dit nog niet gedaan? Geen zorgen, MoveNext helpt je nu verder.